Sos Mornay

Sosul Mornay este un sos extrem de gustos, foarte fin, care are la baza sosul Béchamel
Se serveste cu gratinate, legume, sparanghel, praz, oua fierte.

Ingrediente (organice) – pentru o portie de sos de 1200 g

– 40 g unt
– 40 g faina
– 1/2 l lapte
– o portie sos Béchamel (reteta AICI)
– 75 g branza Gruyere sau cascaval razuita
– 1 galbenus de ou
– 100 ml smantana (créme fraiche)
– 50 g unt

Mod de preparare:

Topiti untul intr-o cratita si adaugati incet-incet faina pe masura ce acesta se topeste, amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase. Lasati focul mic. Adaugati laptele si sosul Béchamel si amestecati incet pana se omogenizeaza compozitia.
Amestecati smantana cu galbenusul de ou intre timp.
Cand sosul incepe sa fiarba, adaugati branza si lasati sa fiarba incet pana se topeste, apoi adaugati smantana cu galbenusul de ou si luati de pe foc. Adaugati untul, omogenizati si lasati putin sub capac pana la servire.

Pofta buna, buna, buna!



Categories: Sosuri&dressing-uri, Vegetarian

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: