Sos Salsa

Salsa (salça) este un termen folosit pentru sos in Spania, Italia, Grecia si Turcia (wikipedia).  In tarile vorbitoare de limba engleza (cu precadere), termenul Salsa descrie un sos iute din bucataria mexicana folosit ca dips (pentru a inmua diverse gustari in el).
Sosul Salsa mexican are la baza rosiile, ceapa si chili. Se poate prepara insa si dulce folosindu-se ardei gras. Se pot folosi atat cu rosii crude cat si rosii din conserva – fiind potrivit pentru orice sezon.

Ingrediente (organice):

– 400 g rosii proaspete sau din conserva, taiate cubulete
– 1 ceapa taiata bucati
– 3 catei de usturoi
– un buchetel de patrunjel
– zeama de la 1 lamaie
– optional 1 ardei iute curatat de samburi
– sare

Mod de preparare:

Adaugati toate ingredientele in blender si amestecati bine pana compozitia devine o pasta. Serviti cu chipsuri tortilla sau alte feluri de mancare mexicana (vezi AICI retetele).

Enjoy!



Categories: Fara gluten, Fara lactoza, Mexican, Sosuri&dressing-uri, Vegan

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: