Ador quesadilla – cu diverse tipuri de branza sau cu peste, cu diverse legume, cu ciuperci; in tigaie sau pe gratar. In oricare dintre variante, ti se topeste in gura…la propriu. Pentru astazi am ales quesadilla cu somon afumat si sos de smantana si ceapa verde. Incearca si tu!
Ingrediente (organice) – pentru 4 – 6 persoane:
Pentru quesadilla:
– 4 lipii tortilla cu diametrul de 20 cm (eu am folosit lipii din faina integrala)
– 100 g somon afumat (feliat subtire)
– 100 g branza rasa (eu am folosit Cheddar)
– 75 g crema de branza de capra (sau feta)
– 75 g ceapa taiata rondele
– 75 g ardei rosu taiat felii subtiri
– un buchetel coriandru proaspat tocat marunt
– unt de cocos pentru prajit
Pentru sos:
– 100 g smantana (se poate folosi si smantana de soia)
– 2 linguri de ardei iute taiat marunt (eu am folosit ardei verde care nu a fost foarte iute)
– 2 fire de ceapa verde taiate rondele
– zeama de la o jumatate de lamaie
– sare
– piper
Mod de preparare:
Quesadilla:
Se poate prepara in doua moduri: cu fiecare lipie indoita in jumatate sau cu cate doua lipii una peste cealalta.
Ungeti fiecare lipie (sau jumatate de lipie) cu crema de branza, asezati feliile de somon, ceapa, ardeiul, coriandrul si branza Cheddar deasupra apoi acoperiti lipia cu cealalta jumatate/cealalta lipie.
Incingeti o tigaie cu putin unt de cocos. Prajiti fiecare lipie pe ambele parti la foc mic pana se rumeneste putin iar branza din interior se topeste.
Sos:
Amestecati ingredientele pentru sos intr-un bol.
Servire:
Serviti quesadilla fierbinte cu sos deasupra. Taiati fiecare lipie 3-6 in triunghiuri mai mici. Pofta buna!
Categories: Aperitive si gustari, Feluri principale, Mexican, Peste si fructe de mare, Peste&fructe de mare
Leave a Reply