Sos de dovlecel crud

Inainte de a declara oficial ca a venit toamna, as vrea sa profit de ultimii dovlecei din gradina si sa fac un sos din dovlecel crud numai bun ca dressing pentru salata, legume sau ciuperci.
Timpul de preparare al sosului este foarte scurt – se pun ingredientele de mai jos in blender si se mixeaza bine pana rezulta o crema fina. Se serveste imediat sau se da jumatate de ora la frigider inainte de servire.

Ingrediente (organice):

– 1 dovlecel tanar cu coaja
– 1 ceasca de caju
– 1/2 ceasca seminte de floarea soarelui
– o lingurita de miso (sos de soia)
– ulei de masline
– curry
– sare
– piper

Mod de preparare:

Caju si semintele de dovleac se hidrateaza timp de 6-12 ore inainte de preparare. Dovlecelul se taie cubulete cu tot cu coaja.

Se adauga dovlecelul, caju, semintele de dovleac, miso si ulei de masline dupa gust in blender si se mixeaza bine pana rezulta o pasta. Se potriveste de sare, piper si curry si se mixeaza inca o data pana se omogenizeaza compozitia.

Serviti proaspat langa salata, legume sau ciuperci. S-aveti pofta!



Categories: Fara gluten, Fara lactoza, Sosuri&dressing-uri, Vegan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: