Chiar daca imi place toamna foarte mult, anul acesta parca a venit prea repede. Imi mai doream cateva zile de soare cald de vara in locul frunzelor care au inceput sa cada si a diminetilor reci si umede. Brrr!
Dar cu toate acestea dovleceii galbeni continua sa se coaca in gradina mea – e drept ca mai incet ca de obicei – asa ca am incercat o reteta de dovlecel umplut la cuptor. Un ultim dovlecel umplut. Sper sa va placa!
Ingrediente (organice) – pentru 4 persoane:
– 1 dovlecel mare copt bine
– 1 ceapa tocata marunt
– 50 g linte
– 50 g hrisca
– 2 cani de suc de rosii (bulion)
– 2 rosii decojite
– 1 cana de apa
– 200 g soia granule (identica cu carnea tocata)
– 200 g cascaval razuit
– ulei de masline
– sare
– piper
– oregano
– o lingurita de unt de cocos
– patrunjel verde
Mod de preparare:
– Fierbeti lintea si hrisca cu putina sare pana se inmoaie;
– Taiati dovlecelul in doua apoi sectionati fiecare jumatate pe lungime astfel incat sa iasa 4 bucati. Scoateti miezul dovlecelului si asezati bucatile astfel curatate intr-un vas termoizolant pe latime. Sarati fiecare bucata;
– Amestecati bulionul cu apa, oregano si cu putina sare;
– Decojiti rosiile si taiati-le in 8 felii;
– Caliti ceapa in unt de cocos timp de 2-3 minute apoi adaugati soia si amestecati sa nu se arda inca 5 minute. La sfarsit adaugati boabele fierte, potriviti de sare si piper si mai dati un clocot;
!!! Soia pe care am folosit-o eu era semipreparata asa ca nu a fost nevoie sa rehidratez granulele; va recomand sa pregatiti soia daca este nevoie conform cu instructiunile de pe ambalaj pentru a putea prepara apoi umplutura.
– Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Turnati umplutura de mai sus in fiecare dovlecel apoi asezati feliile de rosii deasupra; adaugati amestecul de bulion cu apa, presarati frunzele de patrunjel, stropiti cu putin ulei de masline si dati la cuptor sub capac.
Coaceti timp de 45 de minute apoi adaugati cascavalul ras si mai lasati inca 10 minute la cuptor fara capac.
Pofta buna si o toamna frumoasa si cat mai bogata!
Categories: Fara gluten, Feluri principale, Vegetarian
Leave a Reply