Paste cu alge

Se stie ca algele marine au numeroase beneficii pentru sanatate fiind recunoscute atat ca remedii naturiste, dar si ca aliment cu puternic efect antioxidant, bogate in nutrienti si vitamine, fiind o sursa importanta de iod. Totusi, nu trebuie exagerat cu consumul lor tocmai datorita aportului crescut de iod dar si datorita faptului ca pot contine metale grele.
Algele alimentare se gasesc cu usurinta pe piata si sunt de diverse tipuri sau forme.
Azi voi prepara paste fara gluten cu alge, o reteta simpla care necesita hidratarea algelor cu jumatate de ora inainte.

Ingrediente (organice) – pentru 2 persoane:

– 175 g paste fara gluten (de hrisca, de orez etc) – 2 legaturi
– 25 g alge uscate
– 1 morcov de marime medie razuit sau taiat in fasii lungi, subtiri
– 3 castraveciori murati taiati cubulete
– 3-4 catei de usturoi tocati marunt
– sos de soia tamari (fara gluten)
– ulei de masline extravirgin

Mod de preparare:

Pentru aceasta reteta am folosit alge de tip arame. Algele se hidrateaza in apa 30-45 de minute inainte de utilizare pana se inmoaie apoi se strecoara.

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj; fiind vorba de paste de hrisca/orez fierberea nu dureaza mai mult de 3-5 min. Se scurg apoi si se spala cu apa rece pentru a nu se lipi (eventul se toarna putin ulei de masline imediat dupa spalare si se amesteca).

Amestecati  algele cu pastele – proces ce poate dura putin avand in vedere ca ambele ingrediente sunt foarte lungi – apoi adaugati castravetii si morcovul, usturoiul, sosul tamari si uleiul de masline dupa gust si amestecati incet.

Se servesc reci cu un vin alb langa 😉 . Enjoy!

 



Categories: Fara gluten, Fara lactoza, Paste&pizza, Peste si fructe de mare, Peste&fructe de mare, Vegan

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: