De cand am descoperit aceasta reteta simpla o prepar mereu atat ca si garnitura la diverse feluri de mancare, dar si ca mancare in sine. Mi se pare exceptionala. Se poate prepara si cu fasole verde congelata dar este deosebit de gustoasa cu fasole verde proaspata si tanara din gradina.
Ingrediente (organice) – pentru 2 persoane:
– 500 g fasole verde
– 50 g unt
– sare
– piper
Mod de preparare:
Fierbeti fasolea in aburitor timp de 15-25 de minute (depinde de tipul de fasole) pana se inmoaie.
Cand este gata, turnati fasolea verde intr-un bol si adaugati untul apoi amestecati incet pentru a nu se strivi, pana se topeste untul. Potriviti de sare si piper si serviti fierbinte.
Se pate servi ca si garnitura la peste, pui, tofu, chiftele sau pur si simplu…fasole verde cu unt.
S-aveti pofta!
Categories: Fara gluten, Garnituri, Vegetarian
Leave a Reply