O reteta rapida si usoara de pate pentru micul dejun sau pentru gustarea de dupa masa – pate de linte. Reteta originala contine si fulgi de drojdie insa eu nu i-am adaugat datorita glutenului.
Ingrediente (organice):
– 1 cana linte rosie
– 2 cani apa
– 1 ceapa alba taiata marunt
– 30 ml ulei de masline extravirgin
– 1 lingurita rasa ienibahar macinat
– 1 lingurita rasa boia de ardei dulce
– 3 foi de dafin
– busuioc uscat
– sare
– piper
Mod de preparare:
Fierbeti lintea cu ceapa si cu frunzele de dafin timp de 20 de minute pana se inmoaie. Lasati putin sa se raceasca apoi scoateti frunzele de dafin si puneti in blender.
Adaugati celelalte ingrediente, busuioc, sare si piper dupa gust si mixati bine pana obtineti o pasta. Dati la frigider timp de o ora inainte de a consuma.
Se poate pastra in frigider timp de 2-3 zile.
Mai multe despre linte si alte boabe – AICI
Categories: Aperitive si gustari, Fara gluten, Fara lactoza, Pate-uri&spread-uri, Vegan
Leave a Reply