Cartoful dulce este renumit pentru proprietatile sale nutritive si mai ales pentru indicele glicemic scazut asadar nu ar trebui sa lipseasca din dieta noastra. Pentru aceasta saptamana va propun o salata rapida cu cartof dulce si chimen aromat.
Ingrediente (organice) – pentru 2-4 persoane:
– 1 cartof dulce
– 1 lingurita de mustar
– zeama de la o jumatate de lamaie
– 1 ceapa medie taiata marunt
– 1 legatura de patrunjel tocat marunt
– 30 ml ulei de masline extravirgin
– 2-3 linguri sos de soia Tamari (fara gluten)
– jumatate de lingurita de chimen macinat
– sare
– piper
Mod de preparare:
Curatati de coaja si taiati cartoful in cubulete; fierbeti timp de 20 de minute pana se inmoaie. Lasati sa se raceasca timp de 15 minute.
Maruntiti cartoful cu o furculita insa nu trebuie sa devina piure in intregime, lasati cateva cubulete mai mari. Adaugati celelalte ingrediente si amestecati bine, potriviti de sare si piper. Dati la frigider o jumatate de ora inainte de a servi.
Se poate servi simplu, ca aperitiv dar se poate servi si ca garnitura.
Pofta buna!
Categories: Aperitive si gustari, Fara gluten, Fara lactoza, Garnituri, Vegan
Leave a Reply