Oua de prepelita cu sos de ouzo

Ouale de prepelita, pe langa faptul ca sunt foarte sanatoase fiind indicate in tratamentul diverselor afectiuni sau cure pe termen lung, sunt si foarte gustoase. Contin multe vitamine, contin mai mult fosfor, fier si vitamina B1 si B2 decat ouale de gaina.
Asadar m-am gandit la aceasta retetea usoara si rapida care presupune ca oualele de prepelita sa fie servite intregi cu un sos cremos de iaurt. Gustul pe care tarhonul in combinatia cu bautura ouzo o da acestui sos este deosebit.

Ingrediente (organice) – pentru 4-6 persoane:

– 1 iaurt grecesc (400g)
– 30 de oua de prepelita
– 1 lingura de ouzo
– 1 lingura cu varf de tarhon maruntit proaspat sau conservat
– 1-2 catei de usturoi zdrobiti marunt
– sare
– putin patrunjel tocat si cubulete de ardei pentru decor

Mod de preparare:

Fierbeti ouale de prepelita tari. Inarmati-va cu multa rabdare si decojiti ouale. Pentru decojire rapida plasati oul pe orizontala pe un dos de lemn, presati-l usor cu degetul aratator si incepeti sa il rulati astfel incat coaja sa crape usor de jur imprejur. Coaja oualelor de prepelita nu este farte tare in schimb pielita din interior este foarte rezistenta. Asadar apucati pielita cu coaja sfaramata de deasupra de la un capat si trageti usor pentru a o desface de jur imprejurul oului.
Amestecati iaurtul cu usturoiul, tarhonul si bautura ouzo pana devine un sos, apoi potriviti de sare.
Asezati pe un platou intins sosul intr-un strat subtire, apoi ouale deasupra. Presarati patrunjelul si ardeiul deasupra si dati la frigider timp de 1 ora inainte de servire.

Pofta buna!

 

Foto: Nico F.



Categories: Aperitive si gustari, Fara gluten, Vegetarian

Tags: ,

2 replies

  1. Ma inscriu la o portie!!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: