Chiftele de branza

Pentru aceste chiftelute se poate folosi branza slaba de vaci, obtinuta din lapte degresat; de asemenea faina cu gluten se poate inlocui cu faina de naut care este foarte gustoasa atat in chiftelute cat si in alte preparate coapte in cuptor. La toate acestea se adauga gustul de ceapa care va face aceste chiftelute de-a dreptul irezistibile. Va invit sa le incercati.

Ingrediente (organice):

– 500 g branza dulce de vaci sau de capra
– 1 ceapa taiata marunt
– 2 oua
– 3 linguri faina de naut
– sare
– piper
– optional 2 linguri de ulei de masline extravirgin
– tava cu hartie de copt

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Pregatiti tava cu hartia de copt.
Puneti branza de vaci intr-un bol si frecati-o foarte bine cu o lingura de lemn  pentru a deveni cremoasa; adaugati restul ingredientelor, potriviti de sare si piper si amestecati bine. Aluatul nu trebuie sa fie foarte moale de aceea, daca este nevoie, mai adaugati putina faina de naut.
Daca folositi branza slaba de vaci puteti adauga 2 linguri de ulei de masline pentru ca aluatul sa nu fie foarte uscat.

Luati apoi cate o lingura din aluat si modelati chiftele rotunde cu mana, asezati-le pe tava si dati la cuptor.  Coaceti aproximativ 40 de minute pana se rumenesc bine. Se pot servi atat calde cat si reci.

Pofta buna!



Categories: Chiftelute, Fara gluten, Vegetarian

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: