Pentru aceste chiftelute se poate folosi branza slaba de vaci, obtinuta din lapte degresat; de asemenea faina cu gluten se poate inlocui cu faina de naut care este foarte gustoasa atat in chiftelute cat si in alte preparate coapte in cuptor. La toate acestea se adauga gustul de ceapa care va face aceste chiftelute de-a dreptul irezistibile. Va invit sa le incercati.
Ingrediente (organice):
– 500 g branza dulce de vaci sau de capra
– 1 ceapa taiata marunt
– 2 oua
– 3 linguri faina de naut
– sare
– piper
– optional 2 linguri de ulei de masline extravirgin
– tava cu hartie de copt
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Pregatiti tava cu hartia de copt.
Puneti branza de vaci intr-un bol si frecati-o foarte bine cu o lingura de lemn pentru a deveni cremoasa; adaugati restul ingredientelor, potriviti de sare si piper si amestecati bine. Aluatul nu trebuie sa fie foarte moale de aceea, daca este nevoie, mai adaugati putina faina de naut.
Daca folositi branza slaba de vaci puteti adauga 2 linguri de ulei de masline pentru ca aluatul sa nu fie foarte uscat.
Luati apoi cate o lingura din aluat si modelati chiftele rotunde cu mana, asezati-le pe tava si dati la cuptor. Coaceti aproximativ 40 de minute pana se rumenesc bine. Se pot servi atat calde cat si reci.
Pofta buna!
Categories: Chiftelute, Fara gluten, Romanesc, Vegetarian
Leave a Reply