Este o reteta delicioasa de fasole verde scazuta care se poate pastra peste iarna in camara.
Ingrediente – pentru 10-12 borcane de 800g:
– 6 kg fasole verde
– 2 kg ceapa taiata Julien
– 2 capatani mari de usturoi zdrobit
– 2 kg rosii decojite si taiate cubulete
– 300 g ulei masline
– 12 ardei grasi rosii
– ½ l bulion de rosii
– verdeata tocata marunt (patrunjel, telina)
– sare
– piper
Mod de preparare:
Fasolea verde se curata si se taie in bucati de 2-4 cm lungime. Se pregatesc celelalte legume. Se spala si se usuca borcanele si capacele.
Se aseaza toate ingredientele in straturi intr-o oala mai putin rosiile, care se pun doar deasupra si se adauga bulionul. Se adauga uleiul si se pune la fiert sub capac la foc scazut timp de aproximativ 45-60 de minute in functie de tipul de fasole – pana se inmoaie; nu se amesteca, ci doar se misca oala!
Se verifica din cand in cand daca este fiarta fasolea.
Dupa cele 45-60 minute se amesteca usor cu o lingura de lemn pentru a se omogeniza si se potriveste de sare. Ghiveciul trebuie sa lase putina zeama astfel incat atunci cand puneti in borcane sa nu fie uscat.
Se aseaza in borcane cat e cald si se strange capacul etans. Se sterilizeaza in cuptor timp de 60 de minute la temperatura de 90 de grade Celsius sau in baie de aburi timp de 45 de minute la foc mic.
Se pastreaza la loc racoros timp de 6-8 luni.
Categories: Conserve&muraturi, Fara gluten, Fara lactoza, Romanesc, Vegan
Leave a Reply