Ghiveci de fasole verde la borcan

Este o reteta delicioasa de fasole verde scazuta care se poate pastra peste iarna in camara.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIngrediente – pentru 10-12 borcane de 800g:

– 6 kg fasole verde
– 2 kg ceapa taiata Julien
– 2 capatani mari de usturoi zdrobit
– 2 kg rosii decojite si taiate cubulete
– 300 g ulei masline
– 12 ardei grasi rosii
– ½ l bulion de rosii
– verdeata tocata marunt (patrunjel, telina)
– sare
– piper

 

Mod de preparare:

Fasolea verde se curata si se taie in bucati de 2-4 cm lungime. Se pregatesc celelalte legume. Se spala si se usuca borcanele si capacele.

Se aseaza toate ingredientele in straturi intr-o oala mai putin rosiile, care se pun doar deasupra si se adauga bulionul. Se adauga uleiul si se pune la fiert  sub capac la foc scazut timp de aproximativ 45-60 de minute in functie de tipul de fasole – pana se inmoaie; nu se amesteca, ci doar se misca oala!
Se verifica din cand in cand daca este fiarta fasolea.

Dupa cele 45-60 minute se amesteca usor cu o lingura de lemn pentru a se omogeniza si se potriveste de sare. Ghiveciul trebuie sa lase putina zeama astfel incat atunci cand puneti in borcane sa nu fie uscat.
Se aseaza in borcane cat e cald si se strange capacul etans. Se sterilizeaza in cuptor timp de 60 de minute la temperatura de 90 de grade Celsius sau in baie de aburi timp de 45 de minute la foc mic.

Se pastreaza la loc racoros timp de 6-8 luni.

 



Categories: Conserve&muraturi, Fara gluten, Fara lactoza, Vegan

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: