Ciuperci champignon la wok

Indiferent cum sunt gatite, ciupercile Champignon trebuie sa fie proaspete pentru ca in acest fel sunt carnoase si foarte gustoase. Eu prefer un gust cat mai natural pentru ele si de aceea nu folosesc decat sare si piper pentru a le condimenta. Se pot servi ca si garnitura dar si ca fel principal.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIngrediente (organice):

– ciuperci champignon (brune sau albe)
– unt de cocos
– sare
– piper
– putin arpagic taiat marunt
– ulei de masline
– wok pentru prajit

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Curatare: daca ciupercile sunt proaspete eu evit sa le spal cu apa; folosesc o periuta pentru a le curata deoarece in acest fel nu lasa atat de multa apa la pregatire si gustul lor este mai intens. De asemenea se prajesc mai bine.

 

 

 

 

Mod de preparare:

Ciupercile se pot pregati atat intregi (le pregatesc in acest fel cand sunt foarte mici) sau feliate marunt.

Incingeti bine wok-ul si ungeti cu putin unt de cocos.

Aruncati ciupercile in wok amestecand frecvent cu o paleta sau miscand wok-ul timp de5-8 minute astfel incat ciupercile sa se prajeasca pe toate partile. Adaugati sare si piper. Stingeti focul si adaugati putin ulei de masline si arpagicul deasupra.

 

 

 

 

 



Categories: Fara gluten, Fara lactoza, Garnituri, Vegan

Tags: ,

2 replies

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: