Ce bine ca exista morcovii – atat cruzi cat si gatiti sunt o minune. Si pot sa spun asta mai ales dupa ce am inceput sa ii cultiv in gradina mea, sa ii vad cum cresc zi de zi, saptamana de saptamana pana pot sa ii culeg.
Sunt foarte sanatosi si gustosi oricand dar mie imi plac mai ales in aceasta etapa in care sunt inca mici si cruzi.
Asadar luati cativa morcovi noi, taiati frunzele si spalati-i putin cu o perie. Nu este nevoie sa ii curatati.
Ingrediente (organice):
– morcovi noi bio de 10-12 cm lungime
– sare
– uei de masline
– wok pentru prajit
Mod de preparare:
Puneti morcovii la aburit sub capac timp de 15 minute cat sa se patrunda bine dar sa nu se inmoaie foarte tare. Sarati morcovii.
Incingeti wok-ul si ungeti-l cu putin ulei de masline apoi aruncati morcovii in el miscandu-i continuu pe peretii wok-ului cu o spatula sau miscand wok-ul timp de 3-5 minute.
Serviti ca garnitura sau simpli atat cat sunt calzi. Sunt un deliciu.
Categories: Fara gluten, Fara lactoza, Garnituri, Vegan
Leave a Reply