Conopida pane …my style

Conopida pane a fost preferata mea dintotdeauna insa am evitat de multe ori sa o gatesc deoarece – conform retetei traditionale – era prea grasa fiind prajita in ulei incins si necesita mult timp pentru preparare. Asa ca am gasit o varianta mult mai rapida, mai light si in acelasi timp la fel de gustoasa care merge la fel de bine si cu brocoli. Si arata bine, nu credeti?

Ingrediente (organice) – pentru 2 persoane:

– 1 conopida mica (sau 1 brocoli mic) de aproximativ 250-300 g
– 2 oua
– 4 linguri faina de naut
– sare
– putin unt de cocos pentru prajit
– o tigaie cu diametrul de 20 cm

Mod de preparare:

Taiati conopida sau brocoli in buchetele si puneti in aburitor pentru 15 minute cat sa se patrunda bine dar sa nu se inmoaie foarte tare. Lasati putin sa se raceasca.

Incingeti tigaia si ungeti cu putin unt de cocos. Bateti pe rand cate 1 ou intr-un bol cu putina sare.
Puneti jumatate din buchetelele de conopida/brocoli intr-un bol separat si presarati 2 linguri de faina da naut peste ele si putina sare; maruntiti putin cu furculita si amestecati.


Turnati oul batut peste compozitie si amestecati bine pana se omogenizeaza apoi puneti la prajit in tigaie intr-un strat de aproximativ 1 cm grosime. Acoperiti cu un capac pentru a se patrunde mai bine si lasati la foc mic timp de 3 minute.
Folositi o paleta lata pentru a intoarce conopida/brocoli si mai lasati inca 3 minute sub capac.
Repetati procedura si pentru cealalta jumatate de conopida/brocoli. Serviti cald cu sos de usturoi sau cu o salata.

Pofta buna!
Ca si sugestie – in loc de faina de naut se poate folosi faina de grau.

 



Categories: Aperitive si gustari, Fara gluten, Fara lactoza, Feluri principale, Vegetarian

Tags: , , ,

2 replies

  1. Malvina, faina de naut o faci in casa? Multe din retetele tale imi fac ochiul!

    Like

    • Buna Albinuta,

      Eu cumpar faina de naut de la magazin – in general magazinele naturiste au produse de acest gen: faina de naut, de orez, de migdale, de hrisca etc dar cred ca se gaseste si in supermarketurile mari gen Carrefour. In general gasesti marca Solaris dar si altele sunt ok; faina este foarte fina si se foloseste cu succes in retele fara gluten.
      Cred ca pentru a macina boabele in casa mi-ar trebui o moara speciala de uz casnic care este foarte scumpa. Nu am incercat la blender sa vad daca merge, cred totusi ca ar rezulta o faina mai zgrunturoasa.

      Spor la gatit si o zi frumoasa,
      Malvina

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: