File de cod cu sos de sparanghel

Aceasta retetea se prepara chiar inainte de a servi masa deoarece atat sosul cat si pestele trebuie sa fie proaspete si calde cand se servesc.

Ingrediente – pentru 2 persoane:

– 500 g file de cod proaspat
– 350 g (o legatura) sparanghel verde
– 50 g margarina vegetala de soia
– sare
– piper
– unt de cocos pentru prajit

Mod de preparare:

Curatati sparanghelul cu o scula pentru decojit si puneti-l in aburitor pentru 10-15 minute. Lasati sa se raceasca putin. Taiati pestele in bucati mari (2-3 bucati la o portie), sarati si piperati fiecare bucata apoi puneti la prajit in tigaia incinsa. Prajiti pestele pe fiecare parte pentru 1-2 minute. Stingeti focul si lasati in tigaie.

Separat puneti sparaghelul fierbinte in blender, adaugati sare si margarina vegetala si mixati pana obtineti o pasta.

Puneti sosul in farfurii si asezati bucatile de peste in sos. Serviti cald.



Categories: Fara gluten, Fara lactoza, Feluri principale, Peste si fructe de mare

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: