Aceasta retetea se prepara chiar inainte de a servi masa deoarece atat sosul cat si pestele trebuie sa fie proaspete si calde cand se servesc.
Ingrediente – pentru 2 persoane:
– 500 g file de cod proaspat
– 350 g (o legatura) sparanghel verde
– 50 g unt
– sare
– piper
– unt de cocos pentru prajit
Mod de preparare:
Curatati sparanghelul cu o scula pentru decojit si puneti-l in aburitor pentru 10-15 minute. Lasati sa se raceasca putin. Taiati pestele in bucati mari (2-3 bucati la o portie), sarati si piperati fiecare bucata apoi puneti la prajit in tigaia incinsa. Prajiti pestele pe fiecare parte pentru 1-2 minute. Stingeti focul si lasati in tigaie.
Separat puneti sparaghelul fierbinte in blender, adaugati sare si unt si mixati pana obtineti o pasta.
Puneti sosul in farfurii si asezati bucatile de peste in sos. Serviti cald.
Categories: Fara gluten, Fara lactoza, Feluri principale, Peste si fructe de mare, Peste&fructe de mare
Leave a Reply