Dintre multiplele variante de sos ravigote, eu am ales sa pregatesc o varianta mai putin grasa – fara maioneza si mult mai aromata. Am preparat de nenumarate ori acest sos pana am reusit sa obtin o versiune gustoasa care sa mearga langa peste, legume, oua fierte, chiftele, ciuperci si care, in acelasi timp, sa fie vegan.
– 250 g iaurt de soia
– 2 cepe verzi (sau 1 ceapa alba) taiate marunt
– 2 castraveciori murati
– 4 linguri de ulei de masline extravirgin
– 1 lingura de patrunjel verde maruntit
– 1 lingurita cu varf de mustar clasic
– 1 lingurita de otet de mere
– 1 lingurita rasa de tarhon maruntit
– 1-2 lingurite sirop de agave
– sare
Mod de preparare:
Taiati ceapa si castraveciorii foarte marunt, tocati patrunjelul si tarhonul.
Scurgeti zerul din iaurt si turnati iaurtul intr-un bol de plastic; incorporati uleiul de masline in iaurt amestecand usor cu o lingura de lemn ca sa nu se taie. Adaugati mustarul si otetul si continuati sa amestecati pana se omogenizeaza apoi adaugati restul ingredientelor mai putin tarhonul pe care va sfatuiesc sa il adaugati treptat – incercati cu jumatate de lingurita apoi gustati si daca nu vi se pare prea tare aroma adaugati si restul de tarhon. La fel cu siropul de agave – adaugati prima data o lingurita si gustati daca este cazul sa fie mai dulce.
Sosul care rezulta trebuie sa fie dulce-acrisor dar in acelasi timp sa aiba aroma de tarhon. Enjoy!
Categories: Fara gluten, Fara lactoza, Sosuri&dressing-uri, Vegan
Leave a Reply