Salata de conopida

 Salata de conopida fara moioneza – de intins pe bruschete sau pe felii de rosii, o salata usoara si gustoasa!

Ingrediente (organice) – pentru 4 persoane:

– 1 conopida mica
– 1-2 catei de usturoi
– ulei de masline extravirgin
– sare
– zeama de la o jumatate de lamaie
– felii de rosii pentru servit
– patrunjel verde pentru ornat


Mod de preparare:

Puneti conopida in aburitor pentru 25 de minute; luati de pe foc si lasati sa se raceasca. Curatati usturoiul si razuiti-l prin razatoarea marunta.

Puneti apoi conopida intr-un bol si zdrobiti cu furculita pana devine piure; adaugati usturoiul, zeama de lamaie si potriviti de sare apoi incepeti sa mestecati incet cu mixerul.
Adaugati ulei de masline dupa gust (30-50 ml) si mestecati continuu timp de 5-8 minute pana devine o pasta cremoasa.

Dati la frigider o jumatate de ora inainte de a servi. Serviti pe felii de rosii si ornati cu patrunjel deasupra.



Categories: Aperitive si gustari, Fara gluten, Fara lactoza, Pate-uri&spread-uri, Vegan

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: