Salata de conopida fara moioneza – de intins pe bruschete sau pe felii de rosii, o salata usoara si gustoasa!
Ingrediente (organice) – pentru 4 persoane:
– 1 conopida mica
– 1-2 catei de usturoi
– ulei de masline extravirgin
– sare
– zeama de la o jumatate de lamaie
– felii de rosii pentru servit
– patrunjel verde pentru ornat
Mod de preparare:
Puneti conopida in aburitor pentru 25 de minute; luati de pe foc si lasati sa se raceasca. Curatati usturoiul si razuiti-l prin razatoarea marunta.
Puneti apoi conopida intr-un bol si zdrobiti cu furculita pana devine piure; adaugati usturoiul, zeama de lamaie si potriviti de sare apoi incepeti sa amestecati incet cu mixerul.
Adaugati ulei de masline dupa gust (30-50 ml) si amestecati continuu timp de 5-8 minute pana devine o pasta cremoasa.
Dati la frigider o jumatate de ora inainte de a servi. Serviti pe felii de rosii si ornati cu patrunjel deasupra.
Categories: Aperitive si gustari, Fara gluten, Fara lactoza, Pate-uri&spread-uri, Vegan
Leave a Reply