Un desert foarte aromat si fara gluten – prajiturele cu lamaie.
Ingrediente (organice) prajitura:
– 6 oua
– 1/4 cana de unt de cocos topit
– coaja de la 2 lamai
– sucul de la 2 lamai plus lapte (de cocos, de orez sau de migdale) in completare pana la o cana
– 1/3 cana sirop de artar sau indulcitor solid
– 2/3 faina de cocos
– 1 lingurita praf de copt
– tava pentru copt
– forme de briose
Ingrediente (organice) glazura:
– 2 linguri ulei de cocos
– 2 linguri sirop de artar sau sirop de agave
– 2 linguri lapte de migdale
– sucul de la 1 lamaie
– 1/2 lingura praf de vanilie natural
– 2 linguri cacao
Preparare briose:
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Intre timp, bateti bine ouale cu mixerul si adaugati restul ingredientelor pentru blat pana aluatul devine ca o crema. Puneti cate o lingura cu varf de aluat in fiecare forma de briosa si dati la copt pentru 45 minute pana se rumenesc putin deasupra. Faceti testul cu scobitoarea pentru a vedea daca sunt coapte si in interior. Scoateti briosele din cuptor si lasati la racit.
Preparare glazura:
Amestecati toate ingredientele pentru glazura intr-o cratita si puneti usor la incalzit pana se amesteca bine. Lasati putin la racit si apoi turnati peste briosele reci. Dati la frigider pentru o jumatate de ora – 1 ora inainte de a servi. Sunt delicioase.
Sursa retetei – cookingwithoutlimits.wordpress.com
Categories: Deserturi, Fara gluten, Fara lactoza, Vegetarian
Leave a Reply