Prajiturele cu lamaie fara gluten

Un desert foarte aromat si fara gluten – prajiturele cu lamaie.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingrediente (organice) prajitura:

– 6 oua
– 1/4 cana de unt de cocos topit
– coaja de la 2 lamai
– sucul de la 2 lamai plus lapte (de cocos, de orez sau de migdale) in completare pana la o cana
– 1/3 cana sirop de artar sau indulcitor solid
– 2/3 faina de cocos
– 1 lingurita praf de copt
– tava pentru copt
– forme de briose

Ingrediente (organice) glazura:

– 2 linguri ulei de cocos
– 2 linguri sirop de artar sau sirop de agave
– 2 linguri lapte de migdale
– sucul de la 1 lamaie
– 1/2 lingura praf de vanilie natural
– 2 linguri cacao

Preparare briose:

Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Intre timp, bateti bine ouale cu mixerul si adaugati restul ingredientelor pentru blat pana aluatul devine ca o crema. Puneti cate o lingura cu varf de aluat in fiecare forma de briosa si dati la copt pentru 45 minute pana se rumenesc putin deasupra. Faceti testul cu scobitoarea pentru a vedea daca sunt coapte si in interior. Scoateti briosele din cuptor si lasati la racit.

Preparare glazura:

Amestecati toate ingredientele pentru glazura intr-o cratita si puneti usor la incalzit pana se amesteca bine. Lasati putin la racit si apoi turnati peste briosele reci. Dati la frigider  pentru o jumatate de ora – 1 ora inainte de a servi. Sunt delicioase.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Sursa retetei – cookingwithoutlimits.wordpress.com



Categories: Deserturi, Fara gluten, Fara lactoza, Vegetarian

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: