A inceput sezonul de sparanghel, sa gatim deci!
Am descoperit cu adevarat sparanghelul acum 3 ani nu pentru ca nu as fi auzit de el pana atunci…insa nu am gatit niciodata deoarece de cate ori am mancat mi s-a parut ca nu are gust. Dar daca inveti sa il asezonezi cu alte alimente si condimente…este absolut delicios si are efecte foarte benefice asupra sanatatii.
Asadar, pentru astazi – sparanghel la tigaie cu ou fiert si sos de soia:
Ingrediente (organice) – pentru 4 persoane:
– 1 kg de sparanghel verde
– 4 oua bio fierte tari
– sare
– piper
– unt de cocos
– sos de soia fara gluten
– optional putin unt topit
Mod de preparare:
Se curata partea inferioara a sparanghelului cu o scula de decojit deoarece este de obicei mai fibroasa (o treime); se pune sparanghelul in aburitor si se lasa sa fiarba timp de 5-8 minute.
Fierbeti ouale tari, curatati-le si taiati-le marunt.
Incingeti tigaia si ungeti-o cu putin unt de cocos; prajiti sparanghelul timp de 3-5 minute pana se rumeneste pe toate partile.
Asezati sparanghelul fierbinte pe farfurii, presarati deasupra bucatelele de ou, adaugati putina sare si piper si stropiti cu sos de soia.
Optional puteti adauga putin unt topit deasupra desi sparanghelul va fi suficient de gras dupa prajire.
Se serveste cu un vin alb demisec, o muzica buna si o companie placuta. Pofta buna!
Categories: Fara gluten, Feluri principale, Vegetarian
Leave a Reply