Sparanghel verde la tigaie

A inceput sezonul de sparanghel, sa gatim deci!
Am descoperit cu adevarat sparanghelul acum 3 ani nu pentru ca nu as fi auzit de el pana atunci…insa nu am gatit niciodata deoarece de cate ori am mancat mi s-a parut ca nu are gust. Dar daca inveti sa il asezonezi cu alte alimente si condimente…este absolut delicios si are efecte foarte benefice asupra sanatatii.

Asadar, pentru astazi – sparanghel la tigaie cu ou fiert si sos de soia:

Ingrediente (organice) – pentru 4 persoane:

– 1 kg de sparanghel verde
– 4 oua bio fierte tari
– sare
– piper
– unt de cocos
– sos de soia fara gluten
– optional putin unt topit

Mod de preparare:

Se curata partea inferioara a sparanghelului cu o scula de decojit deoarece este de obicei mai fibroasa (o treime); se pune sparanghelul in aburitor si se lasa sa fiarba timp de 5-8 minute.
Fierbeti ouale tari, curatati-le si taiati-le marunt.

Incingeti tigaia si ungeti-o cu putin unt de cocos; prajiti sparanghelul timp de 3-5 minute pana se rumeneste pe toate partile.

Asezati sparanghelul fierbinte pe farfurii, presarati deasupra bucatelele de ou, adaugati putina sare si piper si stropiti cu sos de soia.
Optional puteti adauga putin unt topit deasupra desi sparanghelul va fi suficient de gras dupa prajire.

 

Se serveste cu un vin alb demisec, o muzica buna si o companie placuta. Pofta buna!



Categories: Fara gluten, Feluri principale, Vegetarian

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: