Imi amintesc ciorba de salata a bunicii mele din Ardeal – ea o servea alaturi de un gogoloi de mamaliga cu branza inauntru. Ulterior am mancat aceasta ciorba si cu omleta si a fost de asemenea foarte gustoasa.
Eu o servesc in ambele feluri – cu omleta sau cu mamaliga si o gatesc mai putin grasa.
Ingrediente ciorba (organice) – pentru 4 persoane:
– 2 capatini de salata bio mai mici
– 1 morcov taiat rondele
– 1 ceapa taiata marunt
– 3 catei de usturoi maruntiti
– 3 linguri de faina de naut bio
– 3-4 l apa
– unt de cocos pt prajit
– 200 g de iaurt de soia bio
Mod de preparare:
Spalati salata si taiati frunzele in bucati.
Caliti putin ceapa, usturoiul si morcovul apoi adaugati apa si salata taiata si lasati sa fiarba timp de 15-20 de minute.
Puneti faina de naut intr-o tigaia incinsa fara ulei si amestecati pana se rumeneste. Adaugati putina supa peste faina pana se omogenizeaza si devine o pasta apoi amestecati cu ciorba. Mai dati un clocot si luati-o de pe foc. Adaugati iaurtul de soia in ciorba. Este gata de servit !
Ingrediente omleta (organice) – pentru 4 persoane:
– 4 oua bio
– sare
– unt de cocos
Incingeti tigaia si ungeti cu putin unt de cocos; bateti cate un ou pe rand cu sare si faceti 4 omlete subtiri.
Taiati omleta in fasii subtiri si serviti cu ciorba de salata.
Ingrediente pentru mamaliga cu branza (organice) – pentru 4 persoane:
– 700 ml apa
– 350 g faina de malai bio
– sare
– branza sarata (telemea mai uscata sau branza de burduf)
Puneti la fiert apa cu sare si adaugati faina de mamaliga inainte de a incepe sa fiarba apa pentru a nu avea cocoloase. Dati cateva clocote si apoi luati de pe foc – mamaliga trebui sa fie tare. Se rastoarna pe un dos de lemn si se lasa putin la racit pentru a se putea manevra. Se taie felii, se adauga branza in mijloc si se impatura in asa fel incat sa devina un cilindru cu branza in interior. Se serveste cu ciorba de salata.
Categories: Fara gluten, Romanesc, Supe si ciorbe, Vegetarian
Leave a Reply