Uleiuri aromate

Uleiurile aromate pot fi folosite atat in salate dar si in unele aperitive , gustari, feluri principale. Acestea se pot prepara foarte usor in casa insa trebuie tinut cont de urmatoare reguli:
– cu cat sunt mai proaspete ingredientele (ierburile), cu atat gustul este mai intens; insa, in cazul ingredientelor proaspete, eu cred ca exista riscul ca acestea sa prinda mucegai
– daca folositi ingrediente uscate este necesar sa puneti mai multe frunze si poate gustul nu va fi atat de intens insa este o varianta mai sigura de pastrare
– uleiul de masline aromat se pastreaza doar la rece, in frigider
– nu preparati cantitati mari de ulei o data

Ulei cu rozmarin si dafin

DSC00807 (480x640)_resultIngrediente:

– ulei de masline extravirgin
– frunze de dafin
– crengute de rozmarin
– frunze de cimbru

Am ales o sticla de 200  de ml curata si uscata; am introdus frunze de dafin, crengi de rozmarin si cimbru uscat in asa fel incat sa ocupe jumatate de sticluta. Am lasat 3 saptamani la frigider inainte de a folosi.

 

 

 

Ulei cu busuioc si usturoi

DSC00808 (510x640)_resultIngrediente:

– ulei de masline extravirgin
– frunze de busuioc
– usturoi

Am ales o sticla de 200  de ml curata si uscata; am introdus frunze de busuioc uscat si catei de usturoi uscati in deshidrator pana am acoperit aproximativ 1/3 din sticla. Am lasat 3 saptamani la frigider inainte de a folosi.



Categories: Condimente, uleiuri&diverse, Vegan

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: