Uleiurile aromate pot fi folosite atat in salate dar si in unele aperitive , gustari, feluri principale. Acestea se pot prepara foarte usor in casa insa trebuie tinut cont de urmatoare reguli:
– cu cat sunt mai proaspete ingredientele (ierburile), cu atat gustul este mai intens; insa, in cazul ingredientelor proaspete, eu cred ca exista riscul ca acestea sa prinda mucegai
– daca folositi ingrediente uscate este necesar sa puneti mai multe frunze si poate gustul nu va fi atat de intens insa este o varianta mai sigura de pastrare
– uleiul de masline aromat se pastreaza doar la rece, in frigider
– nu preparati cantitati mari de ulei o data
Ulei cu rozmarin si dafin
– ulei de masline extravirgin
– frunze de dafin
– crengute de rozmarin
– frunze de cimbru
Am ales o sticla de 200 de ml curata si uscata; am introdus frunze de dafin, crengi de rozmarin si cimbru uscat in asa fel incat sa ocupe jumatate de sticluta. Am lasat 3 saptamani la frigider inainte de a folosi.
Ulei cu busuioc si usturoi
– ulei de masline extravirgin
– frunze de busuioc
– usturoi
Am ales o sticla de 200 de ml curata si uscata; am introdus frunze de busuioc uscat si catei de usturoi uscati in deshidrator pana am acoperit aproximativ 1/3 din sticla. Am lasat 3 saptamani la frigider inainte de a folosi.
Categories: Condimente, uleiuri&diverse, Vegan
Leave a Reply