Aceasta este o prajitura fara gluten, cu branza dulce de vaci si mere coapte. Asa cum prevede aceasta reteta, prajitura nu este foarte dulce si de aceea, daca doriti, puteti folosi indulcitor suplimentar. Eu am servit cu budinca de vanilie deasupra.
Ingrediente blat:
– 5 albusuri + 4 galbenusuri
– 6 linguri de xilitol
– 6 linguri cu varf de faina de hrisca
– o lingura praf de copt
– tava de copt dimensiuni 24×32 cm
– hartie de copt
Ingrediente mere coapte:
– 700 g mere, curatate si razuite
– o lingurita rasa de vanilie pudra (baton natural macinat)
Ingrediente crema de branza:
– 400 g branza dulce de vaci (sau de capra – facuta in casa)
– 4 linguri de xilitol
– 1 galbenus
– coaja rasa de la o lamaie sau limette
– o lingurita rasa de vanilie macinata
Mod de preparare:
Toate ingredientele pentru blat trebuie sa fie la temperatura camerei.
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Pregatiti tava cu hartia de copt.
Merele: curatati si razuiti merele apoi calitile timp de 10 min pana se inmoaie. Lasati la racit si amestecati apoi cu vanilia.
Blatul: bateti albusurile pana devin spumoase apoi adaugati pe rand xilitolul si continuati sa bateti; adaugati galbenusurile si amestecati bine.
Adaugati faina de grisca si praful de copt si amestecati incet pana se omogenizeaza. Dati la copt timp de10 min apoi scoateti tava si incorporati merele si crema de branza.
Crema de branza: amestecati branza de vaci cu xilitolul, coaja rasa de lamaie, galbenusul si vanilia pana devine o crema.
Dupa ce scoateti blatul din cuptor (dupa cele 10 min) asezati deasupra lui cu ajutorul unei lingurite crema de branza si merele in mici gramajoare intercalate pana acoperiti toata suprafata. Dati la cuptor mai departe inca 40 minute.
Se poate servi cu budinca de vanilie deasupra.
Pofta buna!
Categories: Deserturi, Fara gluten, Vegetarian
Leave a Reply