Miel cu rozmarin la cuptor

Eu pregatesc miel o singura data pe an, de Paste si folosesc aceeasi reteta cu care nu dau gres niciodata: reteta mamei mele, la care adaug un ingredient foarte special – rozmarinul.

Ingrediente:

– 1 kg de carne proaspata de miel (muschi sau pulpa intreaga)
– 10 catei de usturoi tocati marunt
– 1 pahar/1 cana de vin rosu
– rozmarin proaspat sau uscat
– putina apa
– sare
– piper

Mod de preparare:

Se spala carnea si se transeaza daca este necesar (se poate folosi si pulpa intreaga daca este mai mica); se sareaza si se pipereaza fiecare bucata apoi se aseaza intr-un vas ceramic cu capac in mai multe straturi (daca sunt mai multe bucati).
Se adauga usturoiul pisat printre straturi si rozmarinul apoi vinul si putina apa. Se pune capacul si se lasa 2 ore la rece.

Preincalziti cuptorul la 190 de grade Celsius.
Introduceti vasul acoperit in cuptor si lasati maxim 2 ore. Verificati pe parcurs carnea sa nu se usuce, turnati cu o lingura din sosul de vin  peste bucatile de la suprafata.
Este gata cand carnea s-a rumenit si se desprinde usor de pe os.

Friptura se poate servi calda dar este foarte gustoasa si rece. Se serveste cu cartofi copti (pentru reteta click aici ) si cu hrean proaspat razuit.

 



Categories: Carne, Feluri principale

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: