Drob vegetarian cu linte

Nu exista Paste fara drob; anul acesta am hotarat sa prepar un drob vegetarian pentru ca intraga mea familie sa se bucure de aceasta optiune.

Ingrediente (organice):
– 1 cana de linte rosie fiarta cu sare aprox 10-15 min la foc mic
– 120 -150 g ciuperci Champignions taiate marunt
– 1 morcov taiat cubulete
– 1 ceapa alba taiata cubulete
– 2 oua crude batute bine
– un buchetel de patrunjel taiat marunt
– un buchetel de marar taiat marunt
– o legatura de ceapa verde taiata marunt
– o lingurita de cimbru uscat
– sare
– piper
– unt de cocos pentru calit ingredientele
– ulei de sambure de struguri pentru uns vasul de copt
– optional 3 oua fierte tari

Mod de preparare:

Se fierbe lintea cu putina apa in asa fel incat sa nu lase zeama. Se calesc ceapa alba, ciupercile si morcovul timp de 3-5 minute si se pun peste lintea fiarta.

Porniti cuptorul la 180 grade Celsius.

Separat se amesteca ceapa verde taiata marunt cu patrunjelul, mararul si cimbrul. Se amesteca apoi cu lintea si legumele calite, se potriveste de sare si piper, se adauga ouale batute. Se toarna compozitia in tava de chec si se incorporeaza cele 3 oua fierte  de-a lungul tavii.

Se da la cuptor 45 minute pana se rumeneste. Dupa ce este gata se lasa la racit inainte de a se scoate din tava pentru a nu se rupe.

Am servit cu ceapa verde, ridichi si oua rosii !
Paste Fericit!

 

(pentru aceasta reteta m-am inspirat din sursa)

Vedeti si varianta de drob vegetarian cu soia – aici

 



Categories: Fara gluten, Fara lactoza, Feluri principale, Vegetarian

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: