Daca doriti ca lasagna Dvs. sa fie mai consistenta, tofu se poate inlocui cu mozzarella iar laptele de migdale cu lapte normal. Sau, pentru lasagna dietetica dar cu un gust mai pronuntat, se poate folosi tofu cu diverse arome (tofu cu rosii si busuioc, tofu cu pesto etc).
Ingrediente (organice) – pentru 2 persoane:
– 4 vinete mici feliate pe lungime, in felii de 1 cm grosime (eu am folosit vinete Graffiti)
– 400 g tofu natur (1 pachetel) taiat in felii subtiri
– 2-3 catei de usturoi maruntiti
– 2-3 rosii (aprox. 400g) taiate cubulete
– 1 buchetel de busuioc proaspat maruntit
– sare de Himalaya
– piper
– ulei de cocos pentru prajit vinetele
– 2 oua
– 100 g lapte de migdale
Mod de preparare:
Se feliaza vinetele pe lungime in felii de 1 cm grosime. Se sareaza si se prajesc pe ambele parti in ulei de cocos pana se rumenesc.
Separat se calesc cubuletele de rosii cu usturoiul maruntit si cu busuiocul. Se potriveste de sare si piper.
Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius. Ungeti un vas ceramic cu unt de cocos apoi asezati primul strat de vinete, rosii, apoi tofu. Din nou vinete, rosii, tofu iar la final ultimul strat va fi de vinete.
Bateti bine ouale cu laptele de migdale si cu sare apoi turnati deasupra si dati la cuptor aproximativ 25 minute pana se rumenesc.
Categories: Fara gluten, Fara lactoza, Feluri principale, Vegetarian
Leave a Reply