Utile in bucatarie

Exista cateva ustensile si aparate electrocasnice care imi sunt indispensabile in bucatarie. Voi reda lista lor mai jos. Unele din ele, cum ar fi blender-ul si tigaile de titanium, le iau cu mine chiar si in vacante 🙂 .

Asadar:

1. Blender marca Blendtec – este un blender de putere (3 CP) care are mai multe programe incorporate si 10 trepte de viteza.
Mai multe informatii gasiti pe site-ul Blendtec

IMAG1109 (394x640)_resultAcest blender il folosesc pentru a face smoothie-uri, piureuri foarte fine, supe creme fierbinti, sucuri, inghetate etc. Exista mai multe marimi de cuva (eu am 2 cuve), lucru foarte important pentru cantitatea de alimente care trebuie maruntita. Cuvele se curata foarte usor deoarece sunt patrate.

 

 

 

 

 

 

 

2. Tigaie de titanium marca WOLL – este o tigaie speciala de care nu se lipeste mancarea si care nu necesita ungere in exces (pentru clatite de exemplu se unge tigaia foarte putin la inceput cu unt de cocos cu o pensula si apoi se pot coace mai multe clatite succesiv). Se curata foarte usor cu buretele  aspru. O folosesc pentru clatite, omlete, pane-uri dar si pentru alte mancaruri.

Mai multe detalii gasiti pe site-ul WOLL

??????????????????????

3. Wok-ul –  esteo alta ustensila pe care o folosesc aproape zilnic la gatit pentru legume crocante, fructe de mare, peste etc gen stir-fry. Practic este o tigaie mai adanca cu partea de jos rotunjita care trebuie sa fie foarte bine incinsa cand se foloseste  si care de asemenea nu necesita mult ulei.

4. Cutite ceramice – sunt indispensabile pentru taiatul legumelor, fructelor sau al carnii deoarece sunt foarte bine ascutite si isi pastreaza ascutimea mult mai mult timp decat cutitele metalice. Sunt foarte usor de curatat si nu oxideaza mancarea.
Atentie – se folosesc doar pe suprafete de lemn/bambus/plastic pentru preparea mancarii deoarece zgarie foarte tare. De asemenea lamele lor se pot sparge usor daca sunt scapate pe pardoseala.

IMAG1099 (362x640)_result

5. Oala cu aburitor – este foarte importanta pentru fierberea legumelor deoarece legumele aburite pastreaza mult mai multe vitamine decat legumele fierte in apa.

IMAG1104 (640x592)_result

6. Cana Brita – pentru filtrarea apei folosita la gatit; filtrul Brita filtreaza calcarul si alte substante din apa de la robinet.

Mai multe detalii pe site-ul Brita 

7. Deshidrator marca Excalibur cu 9 tavi – pentru uscarea fructelor si legumelor dar si pentru preparea diferitelor mancaruri raw-vegane. Fructele si legumele uscate se pot folosi termen indelungat (8-12 luni) daca se depoziteaza intr-un vas inchis ermetic pentru a nu permite intrarea umezelii.

Mai multe detalii pe site-ul Excalibur.

8. Storcator de fructe prin presare la rece marca Omega – are mai multe functii incorporate: stoarcere fructe, legume, preparare paste fainoase in mai multe forme, macinare seminte si nuci. Este foarte silentios si usor de curatat.

Mai multe detalii pe site-ul Omega 

9. Sandwich maker marca Tefal – cu 4 tipuri de placi incorporate: pentru sandwich-uri, pentru grill, pentru waffles si pentru clatite/chiftele. Placile se incorporeaza si se curata foarte usor.

 

 



Categories: Utile in bucatarie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: