Supa crema de rosii cu busuioc proaspat

Supa aceasta este o incantare pentru papilele gustative! Ganditi-va la niste rosii de sezon proaspete, carnoase aromate cu frunze de busuioc si servite langa bagheta crocanta cu branza gratinata. Un deliciu foarte simplu de preparat!

Ingrediente (organice) – pentru 6 persoane:

– 1 ceapa tocata
– 5 catei de usturoi
– 6 rosii mari decojite, taiate cubulete
– o felie de telina (aproximativ 100 g)
– 2 l apa
– o mana de busuioc proaspat
– bagheta feliata
– branza cheddar rasa
– ulei de masline

Mod de preparare:

Caliti ceapa, usturoiul si telina in ulei de masline timp de 3-5 minute pana se rumenesc; adaugati rosiile, putina sare si mai dati un clocot apoi adaugati apa si lasati sa fiarba timp de 15-20 minute la foc mic.

Opriti focul, adaugati 2/3 din cantitatea de busuioc in supa si lasati sub capac timp de jumatate de ora.

Incingeti cuptorul la 200 grade Celsius. Feliati bagheta, asezati feliile pe o tava si presarati pe fiecare felie putina branza rasa apoi dati la cuptor aproximativ 12-15 minute pana se topeste branza.

Turnati supa in blender, adaugati restul de busuioc proaspat, ulei de masline dupa gust si mixati pana devine o crema spumoasa. Potriviti de sare daca mai este necesar.

Serviti supa cu feliile de paine gratinate cu muuuulta branza! S-aveti pofta!



Categories: Supe si ciorbe, Vegan, Vegetarian

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: