S-ar putea sa ti se para ciudata ideea de a manca o supa de iaurt – eu insa am incercat-o si este surprinzatoare: este acrisoara, cremoasa si racoritoare. Cu alte cuvinte are tot ce ii trebuie pentru a te impresiona!
Este o supa clasica din Turcia care se prepara cu iaurt, lamaie, menta si orez. Si arata bine nu?
Ingrediente (organice) – pentru 4-6 portii:
– 1/2 cana de orez
– 2 cani apa
– 1 1/2 cana iaurt (eu am folosit iaurt grecesc)
– 1 galbenus
– 1 lingura de faina
– 1 l supa de legume (cu vegeta de casa – reteta AICI)
– 2 linguri unt
– 1 lingura menta
– 1 lingurita boia
– sucul de la o jumatate de lamaie
– sare
– piper
Mod de preparare:
Fierbeti orezul in apa la foc mic. Separat preparati supa de legume; strecurati supa. Cand orezul este gata, turnati supa de legume peste orez si lasati deoparte.
Separat, frecati incet iaurtul cu faina, boiaua si cu galbenusul de ou pana se omogenizeaza bine. Folositi o paleta de lemn.
Incorporati cate putina supa calduta de orez si amestecati incet sa nu se taie. Permiteti-i iaurtului sa se obisnuiasca cu supa calda. Potriviti de sare si piper.
Dupa ce ati incorporat toata supa, dati la fiert timp de 5 minute toata compozitia la foc foarte mic.
Caliti menta in unt timp de 1-2 minute pana se inmoaie si turnati-o peste supa cand aceasta este gata. Adaugati zeama de lamaie.
Daca supa se raceste este posibil sa se ingroase datorita orezului si a fainii. Adaugati inca putina supa de legume pentru a o subtia si refierbeti.
Serviti cu paine turceasca si cu pofta mare!
Categories: Supe si ciorbe, Turcesc, Vegetarian
Leave a Reply