Nachos cu creveti

Ca sa continuam in acelasi stil – mexican style – pentru astazi am pregatit un nachos delicios cu…creveti. Da, se poate prepara nachos si cu fructe de mare nu doar cu carne tocata de vita si este absolut special. Trebuie neaparat sa il incercati!

Ingrediente (organice…in mare parte) – pentru 4 persoane.

– 500 g creveti decorticati
– o legatura de ceapa verde (4-6 cepe) taiata rondele
– 200 g branza rasa (eu am folosit branza Gruyere)
– 250 g tortilla chips
– 4 catei de usturoi zdrobiti
– 200 g smantana (puteti folosi crema de soia)
– o lingurita cumin
– 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare:

Incingeti cuptorul la 200 grade Celsius.

Incingeti uleiul de masline in wok; adaugati crevetii, usturoiul si cuminul si caliti timp de 3 minute. Opriti focul si turnati compozitia intr-un bol.
Adaugati smantana si ceapa verde peste creveti si amestecati.

Intr-o tava/vas termorezistent asezati un strat de tortilla apoi un strat de creveti iar deasupra presarati branza. Dati la cuptor timp de 5-7 minute pana se topeste branza si tortilla se rumeste putin. Serviti cald.



Categories: Aperitive si gustari, Fara gluten, Feluri principale, Mexican, Peste si fructe de mare, Peste&fructe de mare

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: