Acesta este un aperitiv rapid si gustos care poate fi pregatit cu diverse ocazii; este foarte satios si se prepara usor.
Daca doriti sa fie iute, inlocuiti boiaua de ardei cu boia iute.
Eu l-am preparat preponderent in blender pentru a obtine o textura cat mai cremoasa, dar am incercat si sa maruntesc branza cu furculita iar apoi sa o amestec bine. In ambele cazuri a ramas platoul foarte curat 🙂
De asemenea, pentru cei care prefera painea cu usturoi, dupa ce feliile sunt prajite se pot freca cu un catel de usturoi pentru un plus de aroma.
Modul de prezentare este de asemenea foarte important – pe un platou sau un dos de lemn, cu topping-ul deasupra si feliile de paine pe margine pentru un WOW de gust si senzatie.

Ingrediente – pentru 4-6 persoane:
– 150 g telemea de capra (am folosit telemea Olympus)
– 125 g crema de branza Philadelphia (o cutie)
– boia de ardei dulce dupa gust
– 1-2 linguri apa
– 100 g masline
– 50 g rosii confiate in ulei de masline
– busuioc tocat/uscat
– ulei de masline
– o bagheta frantuzeasca
– optional usturoi
Mod de preparare:
Se pun in blender cele doua tipuri de branza cu boiaua de ardei si putina apa si se mixeaza pana devin o pasta cremoasa.
Separat se maruntesc maslinele si rosiile, se pun intr-un castron cu ulei de masline si busuioc proaspat tocat sau uscat.
Incalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Bagheta se taie felii, se aseaza pe o tava intinsa si se presara cu ulei de masline si busuioc uscat.
Se da la cuptor timp de 10-12 minute pana se rumenesc feliile apoi se scoate si, optional se freaca feliile cu usturoi.
Crema de branza se aseaza pe un platou intins intr-un strat subtire pana aproape de margini; deasupra se toarna topping-ul de masline si rosii uscate. Se orneaza cu feliile de bagheta pe marginea platoului.
Se serveste imediat cu paine calda si crocanta. Enjoy!

Categories: Aperitive si gustari, Feluri principale, Pate-uri&spread-uri, Vegetarian
Leave a Reply