Cartofi dulci umpluti

Cartofii dulci sunt in topul listei de alimente sanatoase, asadar sa gatim cartofi dulci umpluti! Parca se potrivesc bine cu toamna asta, nu?

Ingrediente (organice) – pentru 6 portii:

– 3 cartofi dulci
– 75 g quinoa
– 75 g masline Kalamata taiate felii
– 75 g branza razuita (cascaval, Cheddar, mozzarella)
– 3 linguri ulei de masline extravirgin
– 3 linguri tamari (fara gluten)
– cumin
– sare
– piper
– un buchetel de patrunjel proaspat tocat marunt

Mod de preparare:

Fierbeti cartofii dulci in coaja timp de 10 minute; scurgeti apa si lasati-i sa se raceasca putin. Fierbeti quinoa; lasati putin sa se raceasca.

Incingeti cuptorul la 200 °C.

Taiati cartofii in jumatati pe lungime. Scoateti miezul din mijlocul cartofului astfel incat sa ramana putin miez pe peretele cartofului.
Amestecati miezul de cartof cu quinoa fiarta, maslinele, uleiul de masline, sosul tamari. Potriviti de sare, cumin si piper si umpleti cartofii dulci cu acest amestec. Presarati branza razuita deasupra.

Dati la cuptor timp de 10 minute pana se rumeneste branza. Scoateti din cuptor si presarati patrunjelul verde deasupra.
Serviti cu salata.

S-aveti pofta!



Categories: Aperitive si gustari, Fara gluten, Feluri principale, Vegetarian

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: