Berlin

Berlin – capitala Germaniei – este cel mai mare oras al Germaniei avand aproximativ 3,6 milioane de locuitori. Este situat in partea de N-E a Germaniei si este traversat de 2 rauri: Spree si Havel si aproape o treime din suprafata sa consta in paduri, parcuri, lacuri. Frumos nu? Pentru cei care traiesc aici probabil ca da.

Eu am petrecut doar un weekend in Berlin insa am avut ocazia sa explorez principalele atractii turistice si tot ce pot sa spun este: IMPRESIONANT.
Este un oras in care cladirile, bulevardele, muzeele, chiar si oamenii iti amintesc de cel de-al Doilea Razboi Mondial, de holocaust si de suferinta; un oras care incearca sa respire si sa isi revina dupa Razboiul Rece si caderea Zidului Berlinului de acum aproape 30 de ani. Un oras frumos, plin de contraste si istorie, un oras care te surprinde in multe feluri.

Daca vrei cu adevarat sa vizitezi Berlin si vremea iti permite, iti recomand sa o faci pe bicicleta alaturi de un ghid care iti poate vorbi si arata cele mai interesante obiective turistice din oras.
Pe langa aceasta, Trabi Safari tours sunt de asemenea foarte celebre in Berlin. Ca sa nu mai vorbim ca poti sa conduci un adevarat Trabi 😉 .

 

Pe bicicleta sau pe jos, merita sa vizitezi principalele obiective turistice din oras care includ: Poarta Brandenburg, domul, Cladirea Parlamentului (Reichstag), cladirea Guvernului, aeroportul Tempelhof din centru orasului folosit in timpul Razboiului Rece, Sony Center, muzeul Topographie des Terrors, muzeul Holocausl Memorial etc.

Unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Berlin este Check point Charlie – un punct de frontiera creat dupa ridicarea Zidului Berlinului.

Exista cateva bucati din Zidul Berlinului care se pastreaza si acum si se pot vedea alaturi de fotografii, documentatie despre WWII. Holocaust Memorial este un loc…memorabil si trist.

Berlin by night

Stilul vechi se imbina cu cel nou.

Daca vrei ceva cu adevarat special poti sa iei cina la inaltime (207 m) la restaurantul din Turnul de televiziune (TV Tower) cu inaltimea totala de 368 m. Privelistea asupra orasului este completa avand in vedere ca restaurantul se roteste continuu, efectuand un tur complet/ora. Sau poti sa faci o plimbare cu vaporasul – restaurant pentru a vizita orasul de pe apa.

Nu ocoli nici berariile traditionale din apropiere. Am incercat si un curry wurst traditional atat de mult marketizat in Berlin – bun, dar n-as putea spune foarte gustos.

Si nu in ultimul rand privelistea asupra Alexander Platz si a orasului din hotelul Park Inn este deosebita. Asta cand poti sa privesti linistit; exista si oportunitatea de a face bunjee jumping de acoperisul hotelului caz in care privelistea se va derula mai rapid 🙂  https://www.base-flying.de/

Daca tot esti aici, merita vazuta si Gradina zoologica care gazduieste aproximativ 1400 de specii de animale si se intinde pe o suprafata de 33 h.

Enjoy yourself! I did it.

 



Categories: Calatoriile mele, Germania

Tags:

2 replies

  1. și tropical island, dacă nu le-au închis. 🙂 mi-e dor de acel berlin în care am petrecut o săptămână, de plimbările pe ku’damm, de impresionanta lor grădină zoologică, de potsdam și sans souci… de atât de multe.
    am înțeles că palatul imperial este gata. se poate vizita?

    Like

Leave a comment