Usor si rapid de preparat – branza prajita pe pat de legume. Mai delicioasa decat carnea sau cartofii prajiti (si mult mai sanatoasa). Recomand!
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de un tip de branza mai tare, mai densa care sa nu se topeasca instant in tigaie sau pe grill (cum este gorgonzola), trebuie sa fie o branza usor sarata si acrisoara. Iata cateva tipuri de branza potrivite: branza Halloumi – originara din Cipru, aceasta branza este preparata din lapte de capra si oaie si este mai densa, avand un punct de topire mai inalt in comparatie cu alte branze; branza Provolone, branza Kasseri si multe alte nume complicate – important este sa fie ‘Branza pentru gratar‘ care se regaseste in supermarket-uri sub respectiva denumire.
Puteti incerca si casul traditional maturat cu putina sare si piper deasupra.
Neaparat, nu uitati de vinul alb care merge de minune cu branza š !
Ingrediente organice (pentru 4 portii):
– 800 g mix de legume (proaspete sau congelate); eu am folosit fasole verde, morcov, dovlecel si mazare
– 200 g branza taiata in 8 felii de 1 cm grosime
– 2 linguri unt de cocos
– 50 g unt
– sare
– piper
– un wok si o tigaie pentru preparare
Mod de preparare:
Fierbeti sau aburiti legumele timp de 8-10 minute pana se inmoaie putin. Timpul de fierbere difera in functie de tipul legumelor: legumele congelate se fierb mai repede. Scurgeti de apa.
Incingeti wok-ul cu o lingura de unt de cocos si caliti legumele timp de 5 minute pana se rumenesc. Potriviti de sare si piper. La sfarsit adaugati untul si omogenizati.
In paralel, incingeti tigaia cu restul de unt de cocos si prajiti pe rand feliile de branza pe ambele parti timp de cate 1 minut pe fiecare parte. Branza nu trebuie sa se topeasca in tigaie, trebuie sa se rumeneasca si sa se inmoaie putin. Astfel este gata.
Branza se poate praji atat in tigaie cat si pe gratar. Eu am ales varianta cu tigaia deoarece a fost mult mai rapida š
Aranjati legumele pe 4 platouri; peste legume asezati cate 2 bucati de branza prajita. Presarati piper si serviti cald!
Pofta buna!
…si sa nu uitam de buna dispozitie:
Categories: Feluri principale, Vegetarian
La noi se cheama ” cas la metru”, a fost mai gustos casul de cand ii spunem asa š
LikeLike
Delicios!
LikeLike