Mancare de spanac

Nu doar pentru ca sunt bogate in vitamine si fier ci si pentru ca sunt gustoase, spanacul si urzicile ar trebui consumate cat mai des.  De aceea ma asigur ca in sezon sa am o sursa de spanac proaspat sau de urzici fragezi pe care sa le gatesc sau sa le pregatesc pentru congelator.
Pentru preparare am ales varianta vegana si fara gluten care este la fel de gustoasa ca reteta traditionala pe care sunt convinsa ca multi dintre voi ati incercat-o. Cantitatea specificata in reteta se refera la spanac sau urzici deja oparite sau fierte putin si scurse bine de apa.

spanac

Ingrediente (organice) – pentru 4 persoane:

– 350 g spanac/urzici oparite
– 150 ml lapte de soia
– 200 g iaurt de soia
– 4 catei de usturoi maruntiti
– sare
– o lingurita unt de cocos pentru prajit

Mod de preparare:

Tocati marunt spanacul/urzicile gata oparite si scurse de apa; caliti putin usturoiul in unt de cocos apoi adaugati spanacul/urzicile si amestecati bine pana incep sa dea in clocot. Adaugati laptele de soia si lasati la foc mic timp de 7-10 minute amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda.

Adaugati iaurtul de soia, potriviti de sare si dati inca un clocot; nu trebuie sa fiarba cu iaurtul.

Seriviti cu oua ochiuri, cu omleta sau cu cartofi copti la cuptor. S-aveti pofta!



Categories: Fara gluten, Fara lactoza, Feluri principale, Romanesc, Vegan

Tags: , ,

4 replies

  1. No problem. I hope you’ll enjoy the recipe !

    Like

  2. Can’t read the language so not sure but looks like a good dip lol!

    Like

Leave a comment